Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Διεθνής διαγωνισμός Αστυνομίας

Σε ένα διεθνή διαγωνισμό αστυνομικών υπηρεσιών, προκρίνονται για την τελική φάση η Scotland Yard, το FBI και η Ελληνική Αστυνομία. Η δοκιμασία για την ανάδειξη της νικήτριας αστυνομίας είχε ως εξής: η επιτροπή του διαγωνισμού είχε αφήσει ένα κουνέλι στην δασική έκταση, η οποία βρισκόταν εκεί, και όποια αστυνομία κατόρθωνε να συλλάβει αυτό το κουνέλι, θα ήταν η νικήτρια.

Ξεκινάει λοιπόν πρώτη η βρετανική Scotland Yard, χτενίζει μεθοδικά όλο το δάσος, ψάχνει κάθε πιθανή κρυψώνα, αναλύει όσα στοιχεία προκύπτουν και μετά από 3 ημέρες καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το κουνέλι δεν βρίσκεται στο δάσος.

Ακολουθεί το FBI. Ξεκινάει την έρευνα με ειδικούς θερμικούς ανιχνευτές προηγμένης τεχνολογίας, στοιχεία και πληροφορίες από κατασκοπευτικούς δορυφόρους, τοποθετεί κάμερες, μικρόφωνα, παγίδες, αλλά και αυτό μετά από 3 ημέρες και αφού είχε αναλύσει όσα στοιχεία είχαν προκύψει, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή το κουνέλι δεν βρίσκεται στο δάσος.

Έρχεται τέλος κι η σειρά της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι Έλληνες αστυνομικοί εφορμούν στο πυκνό δάσος, με γκλομπς, ασπίδες, χειροπέδες, δακρυγόνα και πολλά χημικά. Περνάει μια ώρα κι εμφανίζονται σέρνοντας πίσω τους καταχτυπημένη, καταματωμένη και αλυσοδεμένη μια αρκούδα. Με το που τη φέρνουν μπροστά στην επιτροπή η αρκούδα πέφτει γονατιστή και φωνάζει.
- Ομολογώ! Εγώ είμαι το κουνέλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου