Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Άδεια λόγω αναπαραγωγής κάστορα

Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει πολλούς λόγους για τους οποίους μπορεί να έχει κολλήσει η κατασκευή ένος μεγάλου έργου. Αυτός όμως είναι ο πιο κουφός από όλους. Συγκεκριμένα ένας κάστορας έχει κάνει τους υπεύθυνους για την κατασκευή μιας ολόκληρης γέφυρας στην Δρέσδη, να αναστείλουν τις εργασίες της για έναν ολόκληρο μήνα. Και δεν είναι καμία μικρή γέφυρα. Μιλάμε για την γέφυρα η οποία όταν θα ολοκληρωθεί θα αποτελεί την ακριβότερη γέφυρα της Γερμανίας.

Η ιστορία έχει ως εξής.
Ο κάστορας αρχικά εγκαθιστάται στην ζώνη κατασκευής της γέφυρας. Καλά μέχρι εδώ; Καλά, σε περίπτωση που δεν κατασκευάζεις αυτήν την γέφυρα στην Γερμανία. Γιατί στην Γερμανία, όπου ο κάστορας αποτελεί προστατευόμενο είδος, απαγορεύεται να τον ενοχλήσεις κατά την περίοδο αναπαραγωγής του, δηλαδή τον μήνα Μάιο. Έτσι λοιπόν τι λύσεις έχεις; Ή περιμένεις μπας και ο κάστορας φιλοτιμηθεί και ξεκουμπιστεί από μόνος του και πάει πουθενά αλλού να αναπαραχθεί ή κάνεις κουράγιο μέχρι να περάσει η περίοδος αναπαραγωγής. Έτσι λοιπόν μιας και προς το παρόν το πρώτο δεν συμβαίνει, τα έργα για την κατακευή της γέφυρας έχουν σταματήσει.

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται σε αυτήν την γέφυρα αντιδράει συνολικά όλοκληρη η φύση, αφού ήδη οι εργασίες έχουν επιβραδυνθεί λόγω της ανακάλυψης ενός σπάνιου είδους νυχτερίδας και μιας προστατευόμενης ποικιλίας πεταλούδας. Και έτσι για την ιστορία μάθετε ακόμα πως η Δρέσδη στην οποία κατασκευάζεται η γέφυρα, είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 2004, ενώ η γέφυρα αυτή την οδήγησε τελικά εκτός του παραπάνω καταλόγου το 2009.

Παρ' όλα αυτά, οι αρχές έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν έκτακτη άδεια για να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής της γέφυρας, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τι θα συμβεί τελικά.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου