Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ο καταραμένος αριθμός

Σε κατάργηση του τηλεφωνικού αριθμού "0888 888 888", προχώρησε η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Mobitel στην Βουλγαρία, μετά από την διαπίστωση πως όποιος είχε αυτόν τον τηλεφωνικό αριθμό έβρισκε πρόωρο θάνατο.

Πρώτος κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού ήταν ο Βλάντιμιρ Γκράσνοφ, ο πρώην πρόεδρος της ίδιας εταιρίας, της Mobitel. O Βλάντιμιρ Γκράσνοφ κράτησε τον συγκεκριμένο αριθμό μέχρι το 2001, χρονιά κατά την οποία πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 48 χρονών.

Εν συνεχεία, ο "φονικός" τηλεφωνικός αριθμός μεταβιβάστηκε στον Κονσταντίν Ντιμιτρόφ, Βούλγαρο μαφιόζο. Τον αριθμό τον κράτησε μέχρι το 2003, δηλαδή μέχρι τα 31 του χρόνια, όταν και πυροβολήθηκε θανάσιμα στην Ολλανδία, την ώρα μάλιστα που κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο στα χέρια του.

Μετά από αυτά, ο συγκεκριμένος αριθμός κατέληξε στην κατοχή του Κονσταντίν Ντίσλιεφ, επιχειρηματία, ο οποίος σκοτώθηκε το 2005 σε Ινδικό εστιατόρειο στη Σόφια, από πυρά αγνώστου. Στην πορεία αποκαλύφθηκε πως το κτηματομεσιτικό του γραφείο αποτελούσε βιτρίνα για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Η βουλγαρική αστυνομία, από τότε αποφάσισε να δεσμεύσει τον "φονικό" αριθμό με τα πολλά οχτάρια, ενώ σύμφωνα με δημοσιογράφους ο ντεντέκτιβ που ζήτησε την δέσμευση του αριθμού σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Πλέον η Mobitel αποφάσισε να καταργήσει τον περιβόητο αριθμό, αρνούμενη να σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός.

Πηγές: ethnos.gr, cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου